Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
2.000 Ft
1.600 Ft
Kedvezmény: 400 Ft 20%
Menny.:db
Gyártó: Petőfi Irodalmi Múzeum
Elérhetőség: Raktáron

A kezdet az egésznek a fele
Múzeumpedagógiai füzetek I.

Ebben a kötetben megpróbáljuk összefoglalóan bemutatni annak a műhelymunka-sorozatnak a főbb tartalmi és módszertani elemeit, amelyet a pilot-projektben megvalósítottunk, mintegy lerakva a jövőbeni irodalmi muzeológus továbbképzés alapjait.

Nem értékelt

A kezdet az egésznek a fele

2.000 Ft
1.600 Ft
Kedvezmény: 400 Ft 20%
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás

A kezdet az egésznek a fele
Múzeumpedagógiai füzetek I.

Szerk.: Gulyás Gabriella, H. Bagó Ilona

Petőfi Irodalmi Múzeum
Budapest, 2010

ISBN: 978 963 9401 68 6

Irodalmi emlékházaink többségét az 1960-as és 1970-es években alapították. A házak újszerűségükkel kezdetben sok látogatót vonzottak. Az irodalmi kánon átalakulásával, a befogadás megváltozásával az érdeklődés a 80-as években jelentősen csökkent, a rendszerváltozás után pedig egyenesen tragikussá vált a helyzet, az emlékházak látogatottsága visszaesett.  A kiállítások gyakran tartalmilag is elavultak, vizuálisan elfáradtak, az épületek egyre rosszabb állapotba kerültek, s már nem tudták többé reprezentálni jelentőségük fontosságát. Bár az emlékhelyek fenntartói, felelősei – helyi önkormányzatok, megyei múzeumok – próbálták menteni a menthetőt, a régóta várt áttörést az irodalmi emlékházak megújulásának hosszú távú fejlesztési programja hozta meg, melyet a Petőfi Irodalmi Múzeum dolgozott ki az Oktatási és Kulturális Minisztérium felkérésére 2007-ben.

A hét éves programterv célkitűzése az irodalmi emlékházak hálózatos működésének biztosítása és olyan múzeumi fejlesztések, amelynek eredményeképpen az emlékházak megújult, interaktív kiállításaikkal és programjaikkal a 21. század kihívásainak megfelelően egyszerre szolgálják az iskolán kívüli élményszerű tanulást, és válnak társadalmi kohéziós erővel helyi közösségekben, hozzájárulva az élethosszig tartó tanulás programjának megvalósulásához. ….

A kötetet a műhelymunkán, tréningeken részt vevő kollégákon kívül szeretettel ajánljuk mindazoknak, akik pedagógusként vagy muzeológusként hisznek abban, hogy a csoportban tanulás olyan gyakorlati tudást eredményez, készségeink és képességeink kiteljesedését teszi lehetővé, amelyet egyénileg nem érhetünk el. A muzeológia és ezen belül az irodalmi muzeológia jövője (akárcsak a múltja) nem kizárólag az egyéni nagy teljesítményeken, hanem a közösségben kiérlelt és megtapasztalt tudáson és együttes erőfeszítésen nyugszik.

Paraméterek

oldalszám 160
hosszúság 23,4 cm
szélesség 16,5 cm
súly 260 g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére