Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
140 Ft
Menny.:db
Gyártó: Petőfi Irodalmi Múzeum
Elérhetőség: Raktáron
Nem értékelt

Könyvjelző - Fiú jelmezben

140 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás

Fiú jelmezben

Előlap: Székely Aladár fia, Székely László (1910–1943) jelmezben, Székely Aladár felvétele, 1918

Hátlap: Sassy Attila festő, grafikus által tervezett fotóhátoldal, 1908 körül

Paraméterek

méret 5,5 x 18 cm
anyaga papír

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Irodalmi töltet

Székely Aladár családi fényképei
Székely Aladár 1904. május 27-én köt házasságot Spiller Irénnel. Felesége modell és múzsa, méltó társa a műterem vezetésében. Gyermekük, László születése (1910) után a fotográfus szívesen örökíti meg különböző életkoraiban gyermekét és a családi boldogságot. Családjáról és önmagáról készült fotói elmélyült portréábrázolások, referenciaként szolgálnak a közönség számára is, nem egy folyóiratban teszi közzé őket gyerek-, akt- vagy fejtanulmány címen.
Székely Aladár több alkalommal vállalt farsangi eseményeken, bálokon jól jövedelmező fotográfusi feladatokat. Ezeken a rendezvényeken vagy másokon családjával is részt vehetett, ezt fiának jelmezes beállításai, a család közös jelmezes fotója, az eleganciához tartozó elengedhetetlen cilinder, nagykalap viselése tanúsítja.
Felesége, majd fia is beletanul a fényképész mesterségbe, László 1930-tól átveszi a műterem vezetését. Férje, majd fia halála után Spiller Irén menti meg a Székely Aladár által „gyűjtemény”-nek nevezett értékes negatív- és pozitív-együttes egy részét.

Az oldal tetejére