Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
1.000 Ft
Menny.:db
Gyártó: Petőfi Irodalmi Múzeum
Elérhetőség: Raktáron

Halkan szitál a tört fény
Kosztolányi Dezső összes fényképe

A Petőfi Irodalmi Múzeum első ízben jelentette meg Kosztolányi Dezső összes fényképét, abban a reményben, hogy az ikonográfia, amely egyben képeskönyv is, a csöndes derű perceivel ajándékozhatja meg azokat, akik forgatják lapjait.

Nem értékelt

Halkan szitál a tört fény

1.000 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás

Halkan szitál a tört fény
Kosztolányi Dezső összes fényképe

Szerk.: Kovács Ida

Petőfi Irodalmi Múzeum
Budapest, 2006

ISBN: 978 615 5517 15 0

A Petőfi Irodalmi Múzeum első ízben jelentette meg Kosztolányi Dezső összes fényképét, abban a reményben, hogy az ikonográfia, amely egyben képeskönyv is, a csöndes derű perceivel ajándékozhatja meg azokat, akik forgatják lapjait. A kötetben látható fényképek közgyűjtemények és magánszemélyek eredeti Kosztolányi-fotóanyagát, valamint az író életében a nyomtatott sajtóban megjelent felvételeit regisztrálja. Mindazok számára, akikben él egyfajta kép az íróról, a könyv a játék izgalmát is kínálja: kedvükre kiegészíthetik, színezhetik és talán formálhatják is az általuk őrzött Kosztolányi-képet.

Paraméterek

Író Kosztolányi Dezső
oldalszám 144
hosszúság 23,5 cm
szélesség 16,6 cm
súly 439 g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Irodalmi töltet

Kosztolányi Dezső: Alakok (részlet a Fotográfus című írásból)

Penészes hangulatokat jöttem ide keresni: azt a kínzószerszámot, melybe valaha beleszorították nyakunkat, a papírmasé-sziklát, háttérben az erdővel, vagy a viharos égbolttal meg a kőkorlátot, melyre regényes, meg-nem-értett delnők könyököltek a tizenkilencedik század tragikus éveiben. Mindennek se híre, se hamva. A mester, aki végigvezet gazdagon berendezett műtermén, nevet rajtam. Biztosít, hogy ezeket már egyetlen fényképésznél se találom meg, még vidéken se. Bubifrizurás tanulóleányok másolórámákkal jönnek-mennek, fényképek fürödnek, a negatív-lemezeken az ecset az utolsó simításokat végzi. A sötétkamrában sárga lámpa. Most tudom meg, hogy a vöröslámpa ma már néha sárga. Firenzei bútorok között, szőnyegektől puha szobában csevegünk.

Az oldal tetejére