Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, értesüljön elsőként új kiadványainkról, termékeinkről!
2.900 Ft
Menny.:db
Gyártó: Petőfi Irodalmi Múzeum
Elérhetőség: Raktáron
Nem értékelt

„Magukra maradt bútorok” Írók bútorai a Petőfi Irodalmi Múzeum gyűjteményéből

A kötet a Petőfi Irodalmi Múzeumban 2019. június 22. és 2020. március 1. között megrendezett kiállítás kísérő kiadványa. A kötet fotókkal és idézetekkel kívánja bemutatni azt a miliőt, amelyben íróink, költőink mindennapjaikat eltöltötték, lényegében a művek keletkezésének elsődleges színterei voltak, miközben bepillantást enged a PIM bútor-, illetve fotógyűjteményébe.

Magukra maradt bútorok

2.900 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás

„Magukra maradt bútorok” Írók bútorai a Petőfi Irodalmi Múzeum gyűjteményéből

Összeállította: Zeke Zsuzsanna; előszó: Várady Szabolcs; tárgyleírások: Lovay Zsuzsanna; design: Bárd Johanna; bevezető: Jakab Dániel, Mátyás Eszter.

Felelős szerkesztő: Varga Katalin

127, [2] p. : ill., fotókkal

Fedélterv: Bárd Johanna
A fedélen Boncza Berta karosszéke

A kötet a Petőfi Irodalmi Múzeumban 2019. június 22. és 2020. március 1. között megrendezett kiállítás kísérő kiadványa.
Milyen bútorokat őriz a Petőfi Irodalmi Múzeum? Válhat-e relikviává egy használati tárgy? Mit árul el a bútor az író személyéről? Többet ér egy karosszék, ha valaha ült benne József Attila? Mit ad hozzá egy íróasztal a szépirodalmi művekhez? A kötet fotókkal és idézetekkel kívánja bemutatni azt a miliőt, amelyben íróink, költőink mindennapjaikat eltöltötték, lényegében a művek keletkezésének elsődleges színterei voltak, miközben bepillantást enged a PIM bútor-, illetve fotógyűjteményébe. A bútorok életrajzokat hívnak elő, kérdéseket vetnek fel, szövegeket mozgatnak, megidézik hajdani tulajdonosuk személyét. Minden egyes karcolás, sérülés, a használat nyoma emlékeket ébreszt, történeteket rajzol maga köré. A tárgy tovább él, és velük együtt minden egyes íróasztalon megőrzött tintafoltban, repedésben, a székek karfájának kopásán, a fotelek süppedéseiben ott vannak egykori használóik: maguk az írók is.

Paraméterek

oldalszám 132
hosszúság 25 cm
szélesség 20 cm
magasság 1 cm
súly 561 g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Irodalmi töltet

Magukra maradt bútorok

A PIM kiállításának ismertetője és képei itt

Várady Szabolcs megnyitó beszéde itt olvasható

Az oldal tetejére