Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, értesüljön elsőként új kiadványainkról, termékeinkről!
150 Ft
Menny.:db
Gyártó: Petőfi Irodalmi Múzeum
Elérhetőség: Előrendelhető
Nem értékelt

Poháralátét | Krúdy

150 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás

Poháralátét

Krúdy Gyula idézettel

A fotón Krúdy Gyula vendégekkel ebédel. Készült 1930.10.21-én Óbudán, a Templom utca 15. számú házban található lakásában.
PIM Fotógyűjtemény

Paraméterek

Típus poháralátét
Író Krúdy Gyula
méret 9x9 cm
súly 7 g
anyaga papír

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Irodalmi töltet

Krúdy Gyula: A fogadósnéhoz (részlet)

Ne csodálkozzon tehát, asszonyom, hogy jó borai és ízes eledelei olyan könnyelműségre ragadtattak, amelyet ma őszintén és becsületesen sajnálok. Pénzerszényem nem volt arra berendezkedve, hogy hosszabb időt is eltölthetnek egy-egy fogadóban, mert hiszen utam is sietős volt. A tallérok pedig veszedelmesen nyugtalankodtak erszényemben, amikor Ön a konyha vagy a pince irányába vette lépteit: vajon miféle ellenállhatatlan falattal vagy nemes italneművel téved vissza? Ne csodálkozzon, asszonyom, hogy talléraimnak nyugvást parancsoltam, mert hiszen még messzi út állott előttem. Inkább tehát azt ígértem Önnek, hogy majd világéletemben itt maradok az Ön sárga szoknyája mellett, és könnyítek üzletének vezetésében: így például a borok lefejtését már én fogom elvégezni az idén. És ezenkívül is mindazokat a teendőket vállalom, amelyek egy férfi hivatásai a kocsmárosüzletben.

Ne haragudjon, asszonyom, hogy nem születtem fogadósnak, ellenben vendégnek. Kérem, ne verje be az ablakot, amelyen át megszöktem. Az ablak valóban nem tehet róla.

Az oldal tetejére