Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
800 Ft
Menny.:db
Gyártó: Petőfi Irodalmi Múzeum
Elérhetőség: Raktáron

Titkos átjáró múzeumi mesekönyv

Mitől válik otthonossá számunkra a Károlyi palota klasszicista, műemléki épülete? Hogyan lehet 8-12 éves gyerekek számára izgalmas és titokzatos helyszínné egy irodalmi múzeum? 

Nem értékelt

Titkos átjáró | Múzeumi mesekönyv

800 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás

Titkos átjáró múzeumi mesekönyv

Szerző: Kádár Anna
Illusztrálta: Fatér Anna

Petőfi Irodalmi Múzeum
Budapest, 2019

ISBN: 978 615 5517 29 7

Hogyan lehet 8-12 éves gyerekek számára izgalmas és titokzatos helyszínné egy irodalmi múzeum?

Mitől lehet izgalmas egy múzeum? Például attól, hogy kiváló gyűjteményei, izgalmas kiállításai vannak és olyan tárgyakat őriznek benne, amelyeket érdemes személyesen is megtekinteni. A Petőfi Irodalmi Múzeum anyagához tartozik például Petőfi híres dagerrotípiája, a Nemzeti dal kézirata – de még Landerer és Heckenast-féle nyomdagép is. De miért, mitől is ébredhet érdeklődés a gyerekekben mindezek iránt? Például attól, hogy Kádár Anna könyvének segítségével egy ló szemszögéből gondolhatják végig (egy kapcsolódó mesén keresztül) a forradalmi eseményeket. Nem akármilyen paripáról van szó: alakját Petőfi iskolai „firkájáról”, nevét Petőfi Arany Jánosnak adott becenevéből – Dzsenkó – kapta… A könyv meséi fordulatosak, izgalmasak, önmagukban – a kerettörténettől függetlenül – is jól érthetők, könnyen befogadhatók. Szerencsésen ötvözik a mesék és a kalandregények tulajdonságait – újabb és újabb fordulatokkal örvendeztetve az olvasót.
 

Paraméterek

oldalszám 55 oldal
illusztrált igen
hosszúság 22 cm
szélesség 17 cm
súly 146 g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Irodalmi töltet

– Te vagy a gróf? – kérdezte Jeromos.
– Nem – mosolyodott el Henrik. – Nem vagyok gróf. Én kutató vagyok és a nevem nem Károlyi, hanem Koch. A szépapám ismerte a Károlyi grófokat, ő építette ezt a palotát, én pedig a palota meséjén dolgozom. Ideköltöztem, és amíg el nem készül, itt fogok lakni. Így több időm jut felkutatni a palota összes zugát, és megismerni minden lakóját.
Jeromos elgondolkodva méregette a férfit. – A kutatók nem is szoktak mesét írni, az gyerekeknek való! – vonta össze a szemöldökét.
– Dehogyis nem. Valahogy csak el kell mondani mit derítettünk ki, nem igaz? Ajánlatom a következő: kérdezz bármit a palotáról, én pedig válaszul elmondok egy mesét. Ha gondolod, akár munkához is láthatunk.

Trailer

Recenzió

Az oldal tetejére