Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
5.800 Ft
4.640 Ft
Kedvezmény: 1.160 Ft 20%
Menny.:db
Gyártó: Petőfi Irodalmi Múzeum
Elérhetőség: Raktáron

Új vizeken
Írók és művészek Székely Aladár műtermében

A fotográfus kirakatán át találkozott talán először a közönség kedvelt íróival, az idősebb korosztályhoz tartozó Benedek Elekkel, Bródy Sándorral, Kóbor Tamással, Szomory Dezsővel, a fiatal Ady Endrével, Balázs Bélával, Tersánszky Józsi Jenővel, Móricz Zsigmonddal.

Nem értékelt

Új vizeken Székely Aladár album

5.800 Ft
4.640 Ft
Kedvezmény: 1.160 Ft 20%
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás

Új vizeken
Írók és művészek Székely Aladár műtermében

Szerző: E. Csorba Csilla
Előszó: Kemény István

Petőfi Irodalmi Múzeum
Budapest, 2020

ISBN: 978-615-5517-61-7

A kötet a Petőfi Irodalmi Múzeum Új vizeken – Írók és művészek Székely Aladár műtermében című kiállításának (2020. október 21.–2021. január 31.) kísérő kiadványa

Paraméterek

Típus album
oldalszám 200
hosszúság 28,5 cm
szélesség 21,5 cm
magasság 2,5 cm
súly 1325 g
borító keménytábla, védőborító

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Irodalmi töltet

A huszadik század száztizenkét évvel ezelőtt kitette az első profilképét. Később sűrűn változtatta, de mind közül ez volt a legszebb. Székely Aladár készítette, és Ady Endre volt rajta harmincegy évesen, öklére támaszt va a fejét. Persze, persze: vegyünk is vissza rögtön: csak a magyar huszadik századról beszélünk – bár szerintem ezzel a profilképpel nem szerepelne le a francia vagy a német huszadik század sem egymás előtt, sőt még tán a bolygónk sem egy földönkívüli civilizáció előtt: igen, mi, emberek a legjobb pillanatainkban ezt szoktuk csinálni: gondolkozunk valamin, szép nagy szemünk elmered a titokzatosba, és ha véletlenül mégse gondolunk semmit, vagy csak azon kattog az agyunk, hogy meddig kell még így ülnünk, mikor mondja már ez a Székely, hogy végeztünk, Ady úr, szóval, ha csak ennyi van a fejünkben éppen, akkor is úgy teszünk, mintha gondolkodnánk, mert nekünk, embereknek a gondolkodás a lényegünk, és mi a lényegünket szeretnénk megmutatni, hogy látva lássák.

Kemény István: Írók és művészek, Székely Aladár portréfotográfiái (részlet az Előszóból)

Az oldal tetejére